Özgül Kavruk Kimdir

Özgül Kavruk (d. 1 Aralık 1977; Söke, Aydın), Türk dizi oyuncusu ve eski manken.

Söke Lisesi eski müdürlerinden Ahmet Kavruk ile emekli öğretmen Nigar Kavruk’un kızı olan Özgül 1992’de 15 yaşındayken İzmir’de modelliğe başladı. Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldu. 1999’da Ayyıldız Kataloğu’nun kapak kızı oldu.

2000 yılında Derman Bey adlı televizyon dizisi ile oyunculuğa başladı. O dönemler hem modellik hem sunuculuk hem oyunculuk yapan Kavruk, üniversite de arada olunca sunuculuğu bıraktı sonra da 2002’de modelliği de bırakıp kendini tamamen oyunculuğa verdi.

ozgulkavrukİyi derece Ingilizce ve Almanca bilen Özgül Kavruk, 2008’de Ömer Seçkin ile evlendi.

Filmografi
Derman Bey (2000)
Böyle mi Olacaktı? (2001)
Gurbet Kadını (2003)
Nehir (2005)
Rüyalarda Buluşuruz (2006)
Doktorlar (2007)
Arka Sokaklar (2007) (misafir oyuncu)
Parmaklıklar Ardında (2008)
Kızım Nerede (2011)
Sakarya Fırat (2012)
Hatasız Kul Olmaz (2014)
Sen Benimsin (2015)